Скандал в райе! Самоубиец насилван и убит в Сандански?

 

Връзките за обувки в ареста били разрешени, категоричен е прокурор Ковачки. Проверяват дали самоубилият се похитител Цветелин Цеков е бил бит, душен и насилван в килията в Сандански, преди да се обеси на връзките си за обувки. Това разбра Топ Преса от наблюдаващия казуса прокурор Борислав Ковачки от Районната прокуратура в Благоевград, където нищят случая.

„Чакаме резултатите от съдебно-медицинската експертиза, която е разковничето в случая. Целта й е да покаже дали Цветелин е бил подложен на тормоз и някаква форма на насилие, след като е арестуван за похищението на две жени – бившата си приятелка и майка й, в санданското село Вълково. Към момента единственото ясно е, че има следи от асфиксия (обесване – бел. ред.)“, казва прокурор Ковачки.

От думите на държавния обвинител става ясно, че има съмнение дали полицаите в ареста в Сандански са били, унижавали и тормозили психически Цветелин, което може да се окаже и причината той да отнеме живота си. Прокурор Ковачки каза още, че вече е позволено да си с връзки на обувките в ареста.

„Няма нарушение на полицаите в ареста от гледна точка на това, че Цветелин е допуснат да влезе в килията с връзките на обувките си. Само коланът е задължително да се отнеме, защото трябва човек да е много креативен, за да успее да се обеси с връзки за обувки“, пояснява наблюдаващият прокурор.

„България Днес“ разбра от свои източници в Районната прокуратура в Благоевград, че съдебно-медицинската експертиза на трупа на похитителя Цветелин ще покаже и дали не е удушен. Следите по врата са корено различни при обесване и при силово задушаване. Ще стане и ясно дали Цветелин има защитни рани по ръцете. Изследват се и дрехите му за следи от евентуален побой. Към момента прокуратурата все още чака експертизата и становището на вещите лица. Развитие на казуса може да се очаква едва след като е готово изследването.

Самият подивял похитител предупреждаваше никой да не се меси, защото ще стане по-лошо. Полицаите от Сандански обаче не могат да го оставят да държи насила двете безпомощни жени и близо 4 часа се опитват да го успокоят и убедят да освободи заложничките си. В крайна сметка Цветелин се предаде и беше арестуван. 41-годишният мъж се обеси, докато беше задържан в арестантско помещение в Областна служба „Изпълнение на наказанията“ в Благоевград при Министерството на правосъдието. По първоначални данни мъжът се е самоубил, докато другият арестант от същата килия отсъствал от нея, тъй като участвал в съдебно заседание.

От Главна дирекция изпълнение на наказанията признаха, че има допуснати грешки при ареста.

„Факт е, че има пропуски. По случая са образувани досъдебно производство и дисциплинарна проверка“, посочи Ивайло Йорданов, директор на ГДИН.

Каре: Опасен и психично болен

„Той е криминално проявен, лежал е в психиатрия и е много опасен. Сам е подал сигнал до МВР и докато говори по телефона, е стрелял по 70-годишен мъж. Неутрализиран е благодарение на дълги и интензивни преговори с наши служители.“ Това каза главният секретар на МВР Живко Коцев, който по време на драмата пристигна на място в село Вълково.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене