ЛРС-Петрич – Разселиха диви зайци под Беласица и Огражден

През последните години на територията на ловните полета на сдружението в Петрич пролетната таксация отчита известно стабилизиране на заешките запаси.

Въпреки тази оптимистична статистика Управителния съвет продължава да залага в годишните си програми дейности, които водят до увеличение не само на дивите зайци, но и на пернати видове като надеждна и предпочитана алтернатива на свинския лов.

Още повече, че реколтата от кестени в планината Беласица тази година заради високите температури и сушата е много слаба и задържане на диви свине в района на кестеновите насаждения не се забелязва.

Седемдесет двумесечни зайчета бяха доставени от производствените стопанства на фирма „Сокол-БЛРС“ в добро състояние и тонус.

Тази доставка е по Националната програма за разселване на дивеч на НЛРС-СЛРБ, за което сдружението изказва своята благодарност Националната организация.

Посрещането, транспортирането и разселването беше подготвена перфектно. Ловци от дружинките Петрич- изток, Петрич-запад, Кърналово, Първомай, Марикостиново и Кулата получиха определените им количества.

Най-много зайчета – 19, бяха дадени на дружинката в Кърналово, която се представя най-добре в отстрела на хищници, които безкомпромисно компрометират и най-добрите намерения.

За целта ръководството на сдружението отново постави въпроса през активния ловен сезон на диви свине дружинките да ловуват с акцент и на отстрела на вълци, лисици и чакали.

Кузман Петров

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене