СИЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА НАЙ-МЛАДИТЕ ШАХМАТИСТИ ОТ БАНСКО

Младите шахматисти Иван Атанасов и Емилия Пазвантова от Банско се представиха отлично на турнирите „Маринополци“ и „Полски гамбит“.

В събота в гр. Павликени се проведе осмия открит турнир по шахмат „Маринополци“. В него взеха участие близо 80 състезатели и любители на тази древна игра. Освен участници от България, претенденти за наградния фонд бяха и състезатели от Германия и Франция. На този спортен форум една от младите надежди на шахмата в Банско – Иван Атанасов, се класира на второ място и взе сребърен медал в най – малката възрастова група – за деца до 8 години.

А в неделя, на петия открит турнир по шахмат „Полски гамбит“ в град Полски Тръмбеш, Емилия Пазвантова, една от най-малките участнички в него, се класира на престижното четвърто място при огромна конкуренция в своята възрастова група. Изключителен малшанс, лиши талантливата шахматистка от Банско от възможността да се качи на почетната стълбичка. Записаните за този турнир около 80 участници, предложиха на зрителите оспорвани двубой под зоркия поглед на организаторите от Шахматен клуб Асеневци от Велико Търново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене