Учител от СУ “Никола Вапцаров”- Хаджидимово участва в международен е-Twinning семинар за професионално развитие в Бордо – Франция

Заприна Глушкова – старши учител по български език и литература и френски език в СУ „Никола Вапцаров“, участва в международен е-Twinning семинар за професионално развитие в Бордо – Франция, в периода от 13 до 15 октомври 2023 г.
В семинара взеха участие четирима български учители от различни градове на страната – Хаджидимово, Пловдив, Сатовча и Русе. Общият брой на участниците в семинара бе 54 учители от 9 страни.

Основната цел на семинара бе разпространение на информация за планиране и управление на училищни ETWINNING проекти, иновативни методи на преподаване чрез различни приложения на смарт устройства, както и споделяне на опит и добри практики с колеги от различни европейски страни.
„Платформата eTwinning е възможност за развитие на уменията за общуване на чужд език, без които успешното кариерно реализиране е невъзможно“, казва учителят Заприна Глушкова от Хаджидимово. По думите й събитието е било отлична възможност преподавателите да споделят добри практики и методи на преподаване, както и да сформират екипи за бъдещо сътрудничество за създаване на нови проекти както в платформата eTwinning, така и по програмата „Еразъм+“.

Учителката от Хаджидимово смята, че участието в подобни международни семинари е полезно, тъй като те дават възможност на преподавателите да научат и да предложат алтернативна и иновативна форма на обучение, за да насърчат учениците си да не спират да учат. „Общувайки, учениците се учат и на работа в екип, развиват уменията си за критическо мислене и толерантност. Изграждането на тези умения ще бъдат във фокуса на бъдещите проекти, които ще разработим заедно с учениците и учителите от СУ „Никола Вапцаров“, допълни Глушкова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене