Детски панаир на площад „Македония“

Деца и родителите им се включиха в емоционален творчески празник в Благоевград. Панаирът „Изкуството е независимост“ подари на малките жители в общината бившият градоначалник, който участва в надпреварата за нов мандат – Атанас Камбитов. На площад „Македония“ момичета и момчета изработваха вчера кукерски маски, рисуваха носии от различните краища на страната, забавляваха се с игри на открито.

„Спомням си добрите времена, не бих казал стари, преди 4 години. Беше традиция да провеждаме детския панаир и аз много се радвам, че имахме възможността днес да го подарим на децата на Благоевград. Това е едно от най-смислените неща, които правеше Общината. Надявам се да го продължи и занапред. Децата имат възможност да се докоснат до културата, да го направят по начин, по който те харесват, да им е интересно, да може да ги приобщи, така че да го продължат във времето“, заяви Камбитов.

„Смятам, че това е начинът да развиваме едни личности с широка култура, богати знания и това е нашата отговорност. Целта ни винаги е била да има достъп до култура и всяко дете да бъде обхванато още от детската градина. Ако това направим – значи сме си свършили работата. Искам да благодаря на Станка Желева и фондация „Изиарт“, че прие поканата. Благодаря за всичко, което прави не само в България, но и извън България. Ако имаше повече такива българи, повярвайте ми, всичко ще бъде по-добре. Нека всички заедно, без провокации, обединени да работим, така че нашият град да бъде по-приветлив, модерен и успешен. Ние във времето сме доказали, че може да работим в тази посока. Така че, ако хората преценят, нека ни се доверят. Доказали сме се“, публикува в социалните мрежи Атанас Камбитов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене