Времето в неделя: Очакват ни температури между 26° и 31°

Над страната ще има променлива облачност, но ще остане почти без валежи, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще продължи да духа слаб и умерен, на места северно от планините временно силен южен вятър. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

След обяд южният вятър ще отслабне, а в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква по-хладен въздух. Ще се задържи топло с минимални температури между 12° и 17°, на места в Северна България до 20°, максималните – предимно между 26° и 31°. В София минимална температура – около 15°, максимална 27°.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно слънчево с максимална температура 27 градуса.

По Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, която ще намалее след обяд до предимно слънчево време. Ще продължи да духа слаб и умерен южен вятър. Максималните температури ще са 22°-26°. Температурата на морската вода е 16°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде с променлива облачност. Ще е почти без валежи. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който след обяд ще започне да отслабва. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра – около 13°.

В понеделник ще има променлива облачност, но само на отделни места в планинските райони е възможно да превали слабо. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 11° и 16°, а максималните – между 22° и 27°. Във вторник ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Вятърът ще стихне. Минималните температури ще са с два-три градуса по-ниски, а дневните – почти без промяна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене