Израел бомбардира православна гръцка църква в ГАЗА!

Израел увеличава насилието си в Палестина всеки ден. Взимайки на прицел места за поклонение след болницата, Израел нанесе удар по джамията ал-Омари в района на Сибалие и по историческата църква, където са се подслонили разселените хора в ивицата Газа.

Беше обявено, че още една джамия в ивицата Газа е напълно разрушена при въздушните удари на израелската армия.

В изявлението, направено в акаунта в Telegram на Министерството на вътрешните работи в Газа, се посочва, че джамията Ал-Омари, която е била бомбардирана от израелската армия в района на Сибалие в северната част на Ивицата Газа, е напълно разрушена.

В изявлението не се дава информация има ли убити или ранени при атаката.

Селаме Маруф, ръководител на пресслужбата на свързаното с Хамас правителство в Ивицата Газа, заяви на 18 октомври, че „Израел е унищожил 10 джамии и е нанесъл щети на десетки джамии и храмове. Сред тях има 7 исторически джамии и църкви.“

Израел нанесе удар и по историческата църква, където са се подслонили разселените хора в ивицата Газа. Съобщава се, че при атаката има убити и ранени. Гръцката православна патриаршия на Йерусалим осъди нападението.

Министерството на вътрешните работи в Газа обяви, че Израел е атакувал гръцката православна църква в Газа.

Беше съобщено, че „много хора са били убити и ранени“ в резултат на израелската атака срещу църквата, където са се подслонили стотици разселени палестинци.

Според новините на палестинската официална агенция WAFA момиче е загинало при атаката на Израел срещу историческата гръцка православна църква „Свети Порфирий“ в района Аз-Зейтун в южната част на град Газа.
При атаката бяха нанесени сериозни щети на историческата църква, сграда, разположена в близост до църквата, също беше унищожена.

Гръцката православна църква „Св. Порфирий“, свързана с Англиканската църква в Йерусалим, се намира на приблизително 250 метра от баптистката болница „Ал-Ехли“, която Израел бомбардира на 17 октомври, причинявайки смъртта на стотици хора.

Известно е, че около 1000 християни живеят в района, атакуван от Израел, а онези, чиито къщи са били унищожени, са се приютили в църквата и нейните сгради за защита.

Гръцката православна патриаршия на Йерусалим направи изявление: „Ние осъждаме най-категорично израелската бомбардировка, насочена към нашата църква в град Газа“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене