Облачен старт на седмицата в Югозапада

88797-oblachno-dajdДърж и сняг в Източна и Северна България

 

Днес над страната ще има значителна ниска облачност. В Източна България ще превали слаб дъжд, в Лудогорието – слаб сняг. На места в низините видимостта ще е намалена. Разкъсвания и намаления на облачността ще има над югозападните райони. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от север – североизток. Максималните температури ще бъдат от 2°-3° в североизточните до 8°-9° в крайните югозападни райони.

 

За Благоевград максималната температура днес ще е 7°, а минималната 0°, за Банско 10°/2°, Разлог 10°/3°, Дупница 6°/0°, Кюстендил 7°/-1°, Перник 5°/0°, Гоце Делчев 11°/3°, Сандански 10°/1° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 10°, а минималните до 0°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

 

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна – по-високо от средното за месеца.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 3 градуса, на 2000 метра – около минус 4 градуса. 

Над Черноморието ще има ниска облачност и ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 4 и 6 градуса. Вълнените на морето ще е 2 – 4 бала. Температурата на морската вода е от 10 градуса по северното до 12 градуса по южното крайбрежие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене