Фермер от Брезница се раздели с крупна сума, кътал я в буркани, скрити в плевнята! „….няма буркан, не можах да го найда и парите не можах да ги найда“, разказва човекът

Крадци задигнаханяколко хиляди лева, сложени в буркан и скрити в плевня. Обирът е извършен в гоцеделчевското село Брезница. След като установил липсата на парите, собственикът им подал сигнал в полицията. Потърпевшият подозира за кражбата свой съсед.

В продължение на година животновъдът Иван събира около 12 000 лева. Откраднатата сума от плевнята му е около 7500 лв., тъй като няколко дни преди това той изхарчил част от тях, за да купи фуражи за козите си. Няколко дни по-късно отново отишъл до плевнята, но не открил буркана с парите.

„Същия ден обърнах всичко, бала по бала сеното, няма буркан, не можах да го найда и парите не можах да ги найда“, разказва човекът пред БНТ.

Иван държал парите в плевнята за по-сигурно, като не предполагал, че някой ще се сети да влезе да ги търси там. В деня на покупката на фуражите Иван и брат му били заедно със своя съсед, който им помагал в отглеждането на животните.

„Бяхме тримата и като дойдохме да вкараме фуража, отидох да взема парите от плевнята, отидох да преброя парите и той като дойде, докарах парите – явно е видял къде ги държа“.

„Той ги е взел, няма кой друг. Тогава е седял отвън и е гледал, че ги е сложил там. Камерите са видели, че два три пъти е идвал след това и е влизал вътре“, каза Владимир – брат на Иван.

За случая е подаден е стигнал до полицията, като двамата братя разказват, че при разпита на съседа полицаите са видели парите в къщата му. По случая има образувано досъдебно производство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене