Готови са новите социални жилища в Петрич

За общинското ръководство на Петрич и през втория мандат приоритет остана социалната политика и изпълнените ангажименти към хората от уязвимите групи.
Част от тази дейност са и изградените нови социални жилища за групи в неравностойно положение. Финансирането тук е споделено – европейско и собствено. Сградата разполага с 18 апартамента, част от които проектирани за лица с увреждания. Всички са обзаведени с необходимото за всяко домакинство, сградата е енергийно ефективна.
Настаняването в социалните жилища ще бъде по Наредбата, приета с решение на ОбС.

През този мандат:
✅ Успешно беше открит и работи Център за обществена подкрепа с капацитет 100 души
✅ По ОП „Региони в растеж“ изградихме и Център за настаняване от семеен тип за 12 лица
✅ Завършено и работещо е Преходно жилище за младежи от 15 до 18 години – капацитет за 8 лица
✅ Изграден е нов Социален комплекс за лица под и над 18 г. с увреждания.
Той разполага с абсолютно всичко необходимо по стандарт за работа. С него се обединяват двата дневни центъра – „Слънце“ и „Надежда“ на едно място. Допълнително се разкрива в същата сграда и Център за социална рехабилитация и интеграция.
Центърът разполага с достатъчна площ за специализирани кабинети за работа с деца и лица с увреждания – зала за рехабилитация, зала за лечебна физкултура, сензорна стая, кабинети за психолог, логопед, лекарски кабинет и други.
✅ Закупен е нов микробус за нуждите на Център за обществена подкрепа – Петрич
✅ Продължи социалната услуга „Топъл обяд“ , която ползват 220 души
✅ Продължи политиката за разширяване обхвата на услугата Домашен социален патронаж. Към днешна дата се обслужват 430 лица, добавени са нови села – Яворница, Камина, Струмешница и Долна Рибница.

Реализирани са немалко проекти в социалната сфера, а успехът им дава основание да продължим да надграждаме и да имаме: Община, в която всички сме важни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене