Владимир Москов: Честит празник на всички лекари, в чийто ръце поверяваме живота си

На 19 октомври, в Деня на Свети Иван Рилски – Чудотворец, отбелязваме Деня на българския лекар!
Честит празник на всички лекари от града и района, на тези всеотдайни хора с бели престилки, в чийто ръце поверяваме живота си! Бъдете здрави, силни, ценени и удовлетворени от своята хуманна професия!

В този празничен ден специално искаме да изкажем благодарност към лекарите от МБАЛ „Иван Скендеров“ гр. Гоце Делчев за всеотдайната им работа, която високо ценим!
Празникът идва с една много добра новина за нашата болница – от миналата седмица МБАЛ „Иван Скендеров“ има необходимата акредитация за обучение на завършили лекари, които искат да придобият специалност. Така всеки млад лекар от района, а и от цяла България, който иска да има специалност, може да се обучава тук, в Гоце Делчев.

И тъй като здравеопазването е сред нашите основни приоритети, искрено вярваме, че през следващите години ще имаме необходимата финансова възможност от държавата, за да завършим сградата на новата болница. Така всички предлагани здравни услуги в Гоце Делчев ще бъдат на едно място, а освен това ще има възможност за разкриване и на нови – хоспис и център за възстановяване и рехабилитация след продължително лечение. Ще направим и всичко възможно за да възстановим кръвната банка в нашата болница. Ще продължим програмата за подкрепа на млади лекари – специализанти, като разширим нейния обхват – отпускане на стипендии за обучение на медицински сестри и лекари специализанти за болницата, доболничната помощ и спешната помощ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене