Владимир Москов: Гоце Делчев се утвърди като домакин на много престижни спортни състезания

„Изключително важно е, че в последните години град Гоце Делчев се утвърди като традиционен домакин на много престижни спортни състезания. Това е оценка за направеното до момента в областта на спорта и за ангажираността на местната власт към неговото развитие“, това коментира кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов. През почивните дни той присъства на две важни и интересни спортни събития, чийто домакин бе именно град Гоце Делчев.

Третият международен турнир по хандбал в памет на Атанас Карабельов се проведе в зала „Неврокоп арена“. В него участваха 6 отбора: 3 от Република Северна Македония – от Куманово, Струмица и Гевгелия, и 3 отбора от Република България – от градовете Габрово, Благоевград и домакинът Гоце Делчев. Победител в турнира стана МРК „Куманово“, а отборът на Гоце Делчев „Пирин“ зае второто място. Трети се класираха хандбалистите от „Интер“ Благоевград. Срещите от международния турнир наблюдаваха кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов и кандидатите за съветници от листата на Коалиция „БСП за България“ Иван Геров, Димитър Балтаджиев и Димитър Бояджиев.

13-то Традиционно състезание по мотокрос „Grand prix Гоце Делчев“ също премина при изключително голям интерес. Над 100 участници от цялата страна премериха сили в 8 категории. Безапелационен победител в своя клас стана Никола Мутафчиев от СК по мотокрос “Панчо рейсинг тийм” – Гоце Делчев. Състезанието заедно с десетки любители на мотокроса наблюдаваха кандидатът за кмет Владимир Москов и кандидатът за общински съветник от листата на БСП Костадин Кърджалийски, който също е спортист от най-висока класа, прославящ родния си град. „Благодарим на организаторите от “Панчо рейсинг тийм” за това толкова емоционално състезание, което премина чудесно без произшествия и бе истински спортен празник. Благодарни сме на организаторите и на хандбалния турнир, както и на всички участници в двете спортни събития“, каза кандидатът за кмет Владимир Москов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене