Стоян Стоев: Мелник трябва да бъде символ на България и на общината ни

Мелник трябва да бъде символ на България и на общината ни. Това подчерта кандидатът за кмет Стоян Стоев. Той бе гост на празничната служба в мелнишката църква “Св. Петка”.

Благодарение на местни хора като Живко Литов, 7-те камбани на църквата днес отново звънят и напомнят за историята на това уникално място. Храмът е един от 82-та християнски центъра, които през средновековието са действали на тази територия.

„В древността църквата е била разрушавана и отново възстановявана, като това е белязало и възхода на Втората българска държава. Днес свеждаме глави с надежда, че след нейното ново възстановяване предстои и нов възход за общината ни“, каза Стоян Стоев. По думите му Мелник остава извън фокуса на общинските политики поради малкото гласоподаватели, които живеят тук. „Затова ни е нужна истинска промяна. Мелник е една от средновековни столици на България, християнски център и място, на което туризмът и културата са в непрестанна връзка. Затова и трябва да стане отново символ не само за региона, но и за страната ни“, каза още кандидатът за кмет.

Стоян Стоев поздрави всички жители на община Сандански с големия празник Петковден и им пожела здраве и много поводи за гордост. Сред гостите на празничната служба бяха още народният представител Георги Георгиев, кандидатите за общински съветници Калин Терзийски, д-р Андрей Миладинов, Венцислав Стоилов и Крум Аргиров.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене