„България без цензура“ сигурна за Европарламента

ББЦ

ББЦ е единствената от новите партии с най-голям шанс за ЕП, каза социологът Кънчо Стойчев

„България без цензура“ със сигурност влиза в парламента, каза социологът Кънчо Стойчев по радио „Фокус“. Освен новата формация в коалиция с ВМРО, ЗНС и Гергьовден, в ЕП влизат ГЕРБ, БСП и ДПС, каза той.

Според него обаче не всичко се свежда до ГЕРБ и БСП, напротив, по-интересно е какво ще се случи с останалите. Много интересна интригата около новите формации, особено около ББЦ на Николай Бареков, смята Стойчев.

По думите му, останалите партии и коалиции също имат шансове, но към момента резултатите от допитванията до общественото мнение показват по-скоро, че стойностите им са гранични, тоест, спорно е дали ще бъдат над чертата. Интрига се заформя и около Първанов и АБВ. Интересно е също какво ще се случи в Реформаторския блок, допълни Кънчо Стойчев.

Близо 50 процента от българите ще гласуват, което е висок процент за евроизбори, каза още той. Обикновено избирателната активност в страните от ЕС е около 40%.

Социологът призна, че не вижда особени разлики с предишните кампании за европейски избори. „Отново европейската тематика като че ли е на втори план и отново наблюдаваме, преди всичко, вътрешнополитическия сблъсък да се развива и да доминира“, каза Стойчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене