„Пирин“ и „Монтана“ с атрактивно реми 2:2 в Благоевград

107109-pirin-blagoevgrad-montana-03Две коренно различни полувремена предложи дербито между първия и втория във временното класиране на Б групата – „Монтана“ и „Пирин“ Благоевград. Двата отбора не успяха да се победят на стадион „Христо Ботев“ в областния център на Пиринско и срещата завърши 2:2. Въпреки студеното време повече от 1000 зрители изгледаха мача. Повечето от тях останаха доволни от играта, но не и от крайния резултат. Бяха дошли и 30-тина привърженици от Монтана.

107111-pirin-blagoevgrad-montana-04

Двубоят предложи изключително атрактивно първо полувреме. Срещата започна по страхотен начин за „орлетата“. Още във 2-та минута Башлиев финтира на два пъти Мурадов, влезе в наказателното поле, центрира остро по земята и Драги Коцев от 1 метър вкара топката в мрежата.

107107-pirin-blagoevgrad-montana-02

Гостите обаче много бързо се върнаха в мача. В 6-та минута, след центриране от ляво, Мирослав Антонов с глава изпрати топката зад гърба на вратаря на „Пирин“ Костов.

Домакините пропуснаха две много добри положения чрез Башлиев и Коцев, преди отново последният да даден преднина на „орлетата“. Това се случи в 22-та минута с гол близнак на първия. Отново Башлиев , след хубав пас на Благов, влезе в наказателното поле, центрира прострелно и Драги Коцев на празна врата вкара за 2:1.

107106-pirin-blagoevgrad-montana-01

Най-спорният момент бе 10 минути по късно. В 32-та минута Мирослав Антонов от гостите получи пас в наказателното поле на „Пирин“ и от около 12 метра със силен удар по земята вкара за 2:2. Създаде се впечатление, че Антонов е в засада и почти целият отбор на „Пирин“, заедно с треньора Йордан Самоковлийски награбиха асистент рефера. За протестите си Благов получи жълт картон.

107110-pirin-blagoevgrad-montana-03-1

Веднага след това ветеранът Здравко Лазаров влезе брутално в краката на футболист на „Пирин“ и феновете на „орлетата“ буквално полудяха.  Главният съдия Вихрен Марев обаче вдигна само жълт картон на Лазаров.

107108-pirin-blagoevgrad-montana-02-1

До края на полувремето ще се запомни много хубав удар на Мартин Тошев, който прати топката точно в горния ъгъл на вратата на гостите, но вратарят Христо Иванов с невероятен рефлекс изби в ъглов удар.

За разлика от първото полувреме, което беше наистина на много високо ниво, през втората част двата отбора предложиха много по-слаба продукция. Футболистите на „Монтана“ се върнаха дълбоко в своята половина, разиграваха повече топката, а чисти голови положения нямаше и пред двете врати.

След час игра Тони Тасев изпълни пряк свободен удар от около 20 метра фронтално срещу вратаря Иванов, но би право в ръцете му. Стигна се и до 1-2 разбърквания пред вратата на „Монтана“, но не и до чиста голова ситуация.

В 82-та минута авторът на двата гола за „Монтана“ – Мирослав Антонов, падна в наказателното поле, но вместо дузпа получи жълт картон за симулация.

Наставникът на домакините вкара последователно в игра Антонио Хаджииванов, Любослав Войнов и Владислав Златинов, но и това не помогна на „орлетата“ да стигнат до трето попадения.

Така и след този мач „Пирин“ остана без загуба на стадион „Христо Ботев“ през сезона, но това бе трето реми у дома за възпитаниците на Йордан Самоковлийски. В последния кръг от есенния дял на шампионата „Пирин“ гостува на ФК „Бургас“.

Автор: Стефан Дамянов, E79 News; Снимки: Павел Шатев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене