Владимир Москов: Подкрепата за спортните клубове и развитието на спорта са сред нашите основни приоритети

„Подкрепата за спортните клубове, както и развитието на спорта, винаги са били сред нашите основни приоритети. Така ще бъде и занапред“, заяви категорично кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов по време на среща със спортисти и представители на спортните клубове в общината. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“ Иван Геров, Димитър Балтаджиев, Стоян Вакареев, Димитър Бояджиев, Любен Димитров, Петър Москов, Айя Витанова и Костадин Кърджалийски.
По време на срещата, кандидатът за кмет Владимир Москов припомни направеното в областта на спорта през последните четири години. Изградиха се спортни и детски площадки в града и селата, както и 3 футболни площадки на стадиона за тренировки на футболните клубове в гр. Гоце Делчев. Изгради се спортна площадка в двора на Второ ОУ „Гоце Делчев, футболна площадка в с. Брезница и спортна площадка за футбол в с. Буково. Завършена е спортната площадка в ПМГ „Яне Сандански“.

„Традиционно подпомагаме развитието на всички видове спорт в общината – футбол, хандбал, баскетбол, шах, художествена гимнастика, джудо, борба, карате и други на стойност 1 млн. 200 000 лв. за целия мандат“, припомни кандидатът за кмет Владимир Москов. Изключително важна оценка за ангажираността на общината в областта на спорта е факта, че гр. Гоце Делчев стана домакин на много национални спортни състезания и турнири, проведени в зала „Неврокоп арена“, а така също и на национални състезания по Ендуро в с. Корница, офроуд шампионат на България в село Брезница, планинско изкачване „Гоце Делчев“.

Пред представителите на спортните клубове в общината Владимир Москов представи и управленската си програма за следващия мандат, с акцент на приоритетите и дейностите в областта на спорта. Ще бъдат обновени футболните игрища в селата Мосомище и Брезница, а в с. Борово ще се изгради нова спортна площадка за различни видове спорт в училищния двор. Многофункционална спортна площадка ще има и в обновения ученически лагер в с. Попови ливади. В програмата е предвидено също обновяване на тревните покрития на градския стадион и изграждане на модерна поливна система, а така също подмяна на настилката в спортна зала „Неврокоп Арена“ и ремонт на отоплението. През следващия мандат ще бъде увеличен бюджета за спорт и ще се осигури допълнително финансово стимулиране на спортисти и треньори за постигнати значими успехи и резултати. За да бъде развит масовия любителски спорт е предвидено поставяне на лостове и тенис маси в кварталите на гр. Гоце Делчев.

 

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене