Районният съд в Кюстендил наложи условно наказаниe „лишаване от свобода“ и отне автомобила на водач, управлявал след употреба на алкохол

Районният съд в Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство (МПС)“ за срок от 10 месеца, по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в управление на МПС след употреба на алкохол. Съдът отнема в полза на държавата лек автомобил БМВ 325Д, собственост на 25- годишния подсъдим от Кюстендил, съобщиха от съда. Това е първото засадение, при което Районният съд излиза с решение за отнемане на автомобил на подсъдимия, казаха за БТА от съда.

Случаят е от 16 септември, когато водачът, който е и собственик на автомобила е управлявал с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, а именно с 1,5 промила, което е установено с химическа експертиза.

На 5 октомври Районният съд в Дупница наложи наказания надруг водач на МПС, управлявал след употреба на алкохол. Той ще плати и левовата равностойност на автомобила, послужил за престъплението, в размер на 2005 лв., тъй като автомобилът е бил служебен, уточниха още пред БТА от съда.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене