Д-р Снежана Манджукова от Гоце Делчев за една година посети Япония, Камчатка и Чили, сбъдна мечтата си да види Иран

Пластичният хирург д-р Снежана Манджукова от Гоце Делчев, която работи  в две клиники в София, само за една година успя да прекоси света от местата на изгряващото слънце – Япония и Камчатка, до най-крайната югозападна страна в света – Чили. Преди броени дни тя сбъдна и отдавнашната си мечта да посети една от най-затворените ислямски държави в света – Иран.

През тази пролет д-р Манджукова се реши на сериозна авантюра – прекара 22-часов полет до аржентинската столица Буенос Айрес, като полетът бе през Панама. Тя бе очарована от южноамериканския латински свят, като неочаквано за нея й бе предложена и дестинация до Чили. Тя бе щастлива да види с очите си огромната планина Андите, която прекосява няколко държави в Южна Америка.

Япония бе новото предизвикателство за лекарката. „Няма по-дисциплинирана държава от Япония!“, категорична е тя. Навсякъде по улиците споделят живота си хора и животни.

Едва отпочинала от дългите пътувания, Снежана реши да подари за юбилейния рожден ден на съпруга си екзотична екскурзия в най-северната част на Русия – Камчатка, Иркутск и езерото Байкал. Тя споделя, че в този сибирски район има невероятна свежест, която зарежда с енергия.

За д-р Снежана Манджукова, която е посетила над 50 държави в света, както на екскурзии, така и на международни лекарски семинари, 2023 година се оказа най-обиколна. В момента тя сбъдва мечтата си и е в една от най-затворените държави в света – ислямисткия шиитски Иран.

„Великолепие, специфична култура, наследство от много цивилизации!“ – споделя Снежка. – Родина на много поети – Саади, Хафиз, Омар Хаям. Хората са много гостоприемни и усмихнати и въпреки че има най-големите залежи на петрол от страните от персийския залив, средната заплата е 200-250 долара.

Автор: Константин Пашкулев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене