Над 40 милиона лева са привлечени допълнително в община Гоце Делчев за изминалите 4 години

За изминалите 4 години в община Гоце Делчев са привлечени допълнително над 40 милиона лв. и са спечелени над 40 броя проекти. Това показва отчета за изминалия мандат на кандидата за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов, издигнат от Коалиция „БСП за България“.

„Мандат 2019 – 2023 г. бе един от трудните и различен от всички досега, заради невиждана в последните десетилетия световна пандемия, военен конфликт между Русия и Украйна, тежка финансова криза и изключителна политическа нестабилност в страната“, е оценката на кандидата за кмет Владимир Москов. Въпреки големите трудности, той е категоричен, че заедно с управленския екип е постигната стабилност в общината. „Направихме всичко по силите си, за да отговорим на предизвикателствата, които ни поднесе Ковид 19. Успяхме да се справим с трудната политическа обстановка, породена от няколко поредни парламентарни избори, и реализирахме редица важни проекти за града и селата, с които продължихме да променяме облика на нашата община и да я правим все по-добро и предпочитано място. Отваряме нова врата с поглед към следващия мандат. Усещането на екипа е за натрупани още повече зрялост и опит в успехите и грешките дори“, категоричен е Владимир Москов.

През изминалите четири години са реализирани изключително важни проекти за община Гоце Делчев. Цялостно бяха обновени детските градини „Калинка“ и „Радост“ в гр. Гоце Делчев и Второ ОУ „Гоце Делчев“. Започна ремонтът на Дома на културата, който включва цялостно обновяване и модернизация и трябва да бъде завършен до края на годината. Изграден бе южния околовръстен път на гр. Гоце Делчев през местността „Текето“ с дължина 1 131 метра. Един от най-големите проекти бе изградената инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и инсталация за компостиране на зелени отпадъци. По този начин ще се намали количеството депонирани битови отпадъци в регионалното депо на Гоце Делчев. Обособени бяха и 30 социални жилища с оборудване и обзавеждане.

Изключително важно е, че през изминалия мандат е стабилизирана работата на болницата. Осигурено е допълнително оборудване за диагностика – нов рентген, нов скенер и друга апаратура за отделенията. „Укрепихме болницата кадрово и в момента тя е без задължения. Създадохме местна ТЕЛК комисия за улеснение на нуждаещите се“, допълва кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов и допълва, че едно от изключително големите постижения за мандата по отношение на здравеопазването е разкритото ново отделение по инвазивна кардиология към гоцеделчевската болница. .

Извършени са и редица подобрения в образователната инфраструктура. Ремонтирана е детската градина в село Мосомище. Извършен е цялостен ремонт на Детската ясла в града. Санирани са сградите на Трето ОУ „Братя Миладинови“, ПГ по МСС „Пейо Яворов“, ОУ „Петър Берон“ с. Лъжница, както и на ДГ „Слънце“ гр.Гоце Делчев. Извърши се цялостно външно и вътрешно обновяване на основната сграда на детска градина „Еделвайс“, с.Брезница. През 2020 година бе открита новоизградената детска градина „Звездичка“ в село Буково, която бе дългогодишна мечта на жителите на селото. Изгради се нов корпус в Първо ОУ и така в общината вече няма училище, което да е на двусменен режим. Смени се отоплението на училището в Мосомище.

Направено е много и по отношение на социалната дейност в общината. Създадено бе социалното предприятие „Цветен град“ и открити 3 нови социални услуги в сградата на ул. „Иларион Макариополски“.  В подкрепа на хората с увреждания и в неравностойно положение вече се грижат 292-ма лични асистенти, има подкрепящи услуги и топъл обяд.

„Във всяко едно от населените места в общината изпълнихме голяма част от ангажиментите, които бяхме поели – реконструкция на ВиК мрежата, асфалтиране на улици, благоустройство на зелени площи“, каза още кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов.

В рамките на мандата е извършена подмяна на общо 13 900 метра водопроводна и канализационна мрежа на територията на общината. 5400 метра са подменени в град Гоце Делчев, като от тях 1100 са от инвестиционната програма на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД.

Закупена е нова сметосъбираща техника и съдове. Направи се реконструкция и преустройство на съществуващия общински детски лагер в с. Попови ливади, който вече има съвсем нов облик. Там е одобрен проект и за изграждане на многофункционална спортна площадка. Изградиха се 3 футболни площадки на стадиона за тренировки на футболните клубове в гр. Гоце Делчев, а спортната площадка в ПМГ „Яне Сандански“ е пред завършване. Традиционна е подкрепата за културата и читалищата.

„Продължихме политиката на прозрачност. Винаги сме били открити за проблемите на хората и решаването им. Водихме политика на консенсус, а не на противопоставяне. По този начин ще работим и занапред“, категоричен бе кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов, който е с номер 1 в бюлетината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене