Ексклузивно! Кандидат – кметът за община Гърмен Осман Мисирков пред Топ Преса: “Такъв човек като теб трябва да ни бъде кметът” са думите, които ме мотивираха да се кандидатирам!

Осман Мисирков е от гърменското село Дебрен. Роден  на 01.01.1985 г. Работи в град Гоце Делчев. Има две висши образования – дипломиран бакалавър „Агроном“ и магистър инженер по „Електроенергетика и електрообзавеждане“. Семеен с три деца.

Осман Мисирков е името, което предизвика силни трусове в кандидат-кметската надпревара в община Гърмен седмици преди самия старт на кампанията.

Както Топ Преса писа, за неговата кандидатура се говореше под сурдинка, разпространяваха се какви ли не слухове, които родиха редица въпроси. Това е и причината медията ни да покани господин Мисирков за ексклузивно интервю пред вас – нашата огромна аудитория.

Време е истината да излезе такава, каквато е от първо лице, единствено число.

Дами и господа, пред вас е кандидат-кметът Осман Мисирков!

– Господин Мисирков, нямаме време за излишни приказки, затова ви питам директно! Кой сте вие да се осмелите да се кандидатирате за кмет на Гърмен? Кое ви даде силата да вземете това решение?

Честно да ви кажа, този ваш въпрос ми е доста странен. Кой съм аз? Аз съм един млад човек, който живее и е израснал в община Гърмен. Аз съм човек, на когото това, което се случва в тази община, не му е безразлично. Човек с опит в политиката и най-вече – свободен по дух и убеждение.

Водещото при вземане на моето решение да се кандидатирам за кмет на Гърмен е именно – свободата. Свободата да имаш избор. Свобода, която липсва, според мен в настоящото, а и в миналите управления на общината. Когато споделих това мое виждане с близки и приятели, те не само, че припознаха тази моя констатация, но заявиха, че това трябва час по-скоро да се промени. А тази промяна може да дойде, само когато начело застане обикновен човек, човек без икономически зависимости, човек с основни приоритети – да работи в полза на хората, без значение от тяхната политическа или обществена принадлежност. Крайно време е Гърмен да се управлява от кмет, излъчен, посочен и избран от жителите на общината, а не от парите на някой местен феодал.

 

– И вие се определяте за такъв човек, свободен и независим…

Това как се определян аз, в случая, няма значение! Важно е това как те определят хората. В предварителния разговор вие сам казахте, че моето име витаеше в публичното пространство доста време преди изборите като евентуален кандидат-кмет. Това се дължи на многобройните ми разговори с хората от моята община, пред които съм споделял позиции и мнение, несъгласия, с начина, по който се управлява Гърмен. И освен подкрепа и разбиране, на не малко места получих реплики от рода: „Такъв човек като теб трябва да ни бъде кмета!“ От тук тръгна всичко.

– Да, но вашите опоненти не ви определят като такъв – „млад и независим“. От тяхната уста излизат тежки епитети от рода на „предател“, „подведен“, „заблуден“ и пр.

– Няма да скрия, че останах изненадан от този факт. Всички, уж, дадоха заявка, че ще водят позитивна кампания, но за пореден път думите им нямат нищо общо с делата. Явно това е запазената им марка. Вместо да обменяме идеи и програми, да водим дебати за бъдещето на Гърмен, те се занимават само с името ми. Явно ги плаши това име. Да, с лекота се разпространява думата „предател“, но, според мен, истински предател е този, който е предал доверието на избирателите, в полза на милионите, налети в джоба на неговия местен спонсор.

 

– Доста силни думи, определено! Но, г-н Мисирков, и за вас се говори от доста места, че също сте се облагодетелствал от община Гърмен през последния мандат. Твърди се, че сте получавал суми от над 400 000 лева на година за поддръжка на уличното осветление?

– Не бих коментирал слухове и празни приказки, ако подобна информация не беше достигнала и до моите уши. Както се казва в такива случаи – благодаря ви за този въпрос. Ако не ми го бяхте задали, аз сам щях да поискам да говоря по темата. Истината може да бъде затъмнена, но тя никога не гасне. Ето, сега пред цялата огромна аудитория на Топ Преса, ще предоставя договора ми с община Гърмен. Договор, който сключих, след като бях поканен и преценен като лоялен професионалист. Фактите са пред вас! Сумата не е нито 100, нито 200, нито 400 хил. лева, а както се вижда – малко под 30 хил. лева без ДДС. Вие вече сами може да прецените на кого да вярвате – на фактите или на лъжа, изградена от полуистини.

 

– Респект, за това което направихте! Да очакваме ли подобни разкрития в хода на кампанията?

– Очаквайте от мен истината! Заявих го нееднократно! Не водя войни с никого! Просто отстоявам целта си, а тя е каузата за една свободна и развита община Гърмен! Аз съм човек, за който доверието и честта не са празни думи и ще се боря водещият фактор в управлението на община Гърмен да бъде балансът.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене