С ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА ЩЕ ОТБЕЛЕЖИМ 111 Г. ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ГР. НЕВРОКОП /ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ/

Община Гоце Делчев ще отбележи с празнична програма 111-та годишнина от Освобождението на гр. Неврокоп /Гоце Делчев/ от османско робство.
Програмата ще започне на 15 октомври /неделя/ с посрещане на участниците от туристически поход „Освободителите на Неврокоп“, организиран от Туристическо дружество „Момини двори“. Трите лъча ще пристигнат на площад «Гоце Делчев» във времето от 15:00 до 16:00 часа. На 16 октомври /понеделник/ ще бъде открита документална изложба “Градът – спомени в снимки. Неврокоп през първата половина на XX век”. Изложбата ще бъде в Общинския исторически музей, а откриването е в 17:00 часа.
Програмата ще продължи на 17 октомври /вторник/ с представяне на детската книга «За един принц, за една принцеса». То ще се бъде от 17:30 часа в в НЧ «Просвета – 1865».

Кулминацията на тържествата по повод 111-та годишнина от Освобождението на града, ще бъде на 19 октомври /четвъртък/. В 12:00 ч., ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”.
В 16:00 часа ще се положат венци и цветя на паметника на ген. Стилян Ковачев, а след това на паметната плоча на Пейо Яворов на ул. «Търговска» и паметника на Христо Ботев. В 17:00 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий”.
Програмата ще продължи с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад в 17:30 часа, а след това в 18:10 часа и на паметника на загиналите във войните.

На 20 октомври /петък/ ще се състои концертът на танцови формации от областта “Научи ме да играя”. Той започва в 16:00 часа в Градския парк.
Програмата ще завърши със заключителен концерт за празника на града на група DASS със специалното участие на “БТР”. Концертът ще бъде на 22 октомври /неделя/ от 18:00 часа в Градския парк.
Каним жителите и гостите на град Гоце Делчев и общината да участват в празничните мероприятия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене