Правителственият „Еърбъс“ евакуира българите от Израел

Кабинетът подготви вчера през деня евакуацията на българите, пожелали да напуснат Израел след терористичните атаки на „Хамас”. Правителственият „Еърбъс“ излетя за Тел Авив в 6 часа тази сутрин, веднага след получаване на разрешение от израелските власти, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

По-рано в събота вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел разговаря с министъра на външните работи на Израел Ели Коен и с българския посланик в Израел, така че да се подсигури безопасното придвижване на сънародниците ни до летището.

Боевете в Израел продължават, броят на убитите в страната надхвърли 300

На борда на правителствения самолет в Тел Авив българите посреща министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

На летището в София сънародниците ни ще бъдат посрещнати от Мария Габриел.

Разбрахме, че ще дойде самолет, който ще ни вземе. Всички се радваме и сме благодарни на правителството. Много искам да изкажа благодарности към NOVA телевизия и всички медии, които отразиха това нещо. Искам да благодаря на всички църкви, защото ние сме тук от Евангелска църква, да благодаря на всички църкви, защото се молеха с нас цяла нощ. Беше ужасно, когато човек чува сирени за бомби, както и системата на Израел за отбиване на бомби. Чуваш и е ужасно”, заяви пред NOVA Петър Лазаров, който се намира на летище „Бен Гурион”.

Той потвърди, че всички българи, които са на летището, са добре и очакват с нетърпение правителствения самолет, който да ги прибере.

https://www.vbox7.com/play:6bcedaeef2

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене