Нетаняху: Навлизаме в дълга и трудна война, първата фаза приключва

Междувременно израелските отбранителни сили обявиха Ивицата Газа за затворена военна зона.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви края на първата фаза на войната след съботната атака на бойци на Хамас срещу страната. Той подчерта, че по-голямата част от силите на противника са унищожени.

„Влизаме в дълга и трудна война. Бяхме принудени да влезем в тази война от убийствената атака на Хамас. Първата фаза завършва по това време с унищожаването на повечето от вражеските сили, които са проникнали на нашата територия.

В същото време, ние започнахме настъпателната фаза и тя ще продължи безусловно и без почивка „до постигане на целта. Ще върнем сигурността на гражданите на Израел и ще постигнем победа“, написа той в социалната мрежа X (Twitter).

Кабинетът на израелския министър-председател също обяви решение за прекъсване на доставките на електричество, гориво и стоки за Ивицата Газа.

Междувременно израелските отбранителни сили обявиха Ивицата Газа за затворена военна зона. По-рано израелската армия призова цивилните в Газа незабавно да напуснат жилищните си райони за тяхната безопасност.

„Жители на Ивицата Газа, обърнете внимание! Операциите на Хамас принуждават израелските сили за отбрана да действат в мястото ви на пребиваване.

За вашата безопасност трябва незабавно да напуснете мястото си на пребиваване“, цитира CNN изявление на говорител на IDF в изявление за арабски медии.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене