Най-вкусният празник на брежанския кестен с нова програма

На 21 октомври, сдружение „Хора и традиции“, кметството и читалището на Брежани, с изключителното съдействие на кмета на община Симитли Апостол Апостолов и с помощта на Югозападно държавно предприятие Благоевград, организира най-вкусния празник на България – празника на брежанския кестен.

Поради затруднения, ансамбъл „Тракия“ не може да дойде за празника, както бяха поели ангажимент, но обещаха да ни зарадват с концерт догодина.

Но ПРАЗНИК ЩЕ ИМА! И то – какъв! Сътворен от хората, родени и обичащи Брежани.

Празникът ще бъде два дни: на 21 и 22 октомври!

На 21 октомври Празникът на брежанския кестен ще започне традиционно – с дълга кулинарна трапеза от традиционни ястия и ястия с кестени, приготвени от дамите на Брежани и гостите от Делчево, Р Македония. Ще опитате уханни пити, баници, айвар, сладкиши с кестени, заек с кестени…И отново Марчело Канестрели ще пече „кестени по италиански“. И ще заухае площадът на най-вкусните кестени, хилядолетия съхранени в Брежанските гори.

Празникът ще започне в 11,30 часа. Ще се представи кулинарната изложба.  И ще продължи до късния следобед с концерт с участието на СОНЯ КОВАЧКА от Брежани – момичето „Гласът на България“, нейните сестрички и братче, за да се покаже какви талантливи хора ражда Брежани. Ансамбълът на приятелите на Брежани – при КУД – Делчево от Р Македония ще представят кратка програма – поздрав за всички, дошли да споделят даровете на природата.

ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ ВЕСЕЛИЕ – СИМИТЛИ ще изнесе пълна програма, с която спечели много статуетки и първи награди в международни и национални конкурси и фестивали.

А песните на НИКОЛА ТОДОРОВ ще разиграят площада. Празникът ще продължи с оркестъра на Соня Ковачка – пак с хоро и общо веселие.

Организаторите имат ИЗНЕНАДА ЗА ДЕЦАТА НА 22 ОКТОМВРИ ОТ 11 ЧАСА!

И ги канят на Детски балонен празник – с игри, награди, лакомства и забавление с истински клоуни,

в градинката на кметство Брежани!



Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене