НИКОЛАЙ ШУШКОВ: НЕ БИВА ДА ДОПУСКАМЕ ИЗТИЧАНЕ НА ЧОВЕШКИ КАПИТАЛ ОТ БЛАГОЕВГРАД

„Много са тревожни данните, които бяха представени на форума – че най-големият процент от нагласите на живеещите в областните градове е за миграция или емиграция в чужбина – 14.8 %, в България – 5%, а колебаещите се са 9,3%. Не бива да допускаме повече изтичане човешки капитал от Благоевград“, това коментира независимият кандидат за кмет на Благоевград Николай Шушков , който се включи във форума за прогресивни леви решения „Готови за бъдещето? Демографската картина – цената на неравенствата“. Събитието бе открито от вицепрезидентът на Републиката Илияна Йотова и в него взеха участие зам-председателя на ЕК за демокрация и демография Дубравка Шуица, членовете на ЕП от групата на С&Д Сергей Станишев и Петър Витанов, вицепрезидентът на Групата на Прогресивния алианс на С&Д Рована Плъмб , Димитър Ганев от ТРЕНД, учени, представители на синдикатите и неправителствения сектор, на бизнеса и общественици.

„Бедността и трудният достъп до здравна помощ и медицински грижи са определени от хората като основните фактори, които правят един град непривлекателен за живот. За съжаление това важи в голяма степен и за Благоевград“, каза Николай Шушков по повод изводите от форума.

Според него високото доверие на хората към институционалната среда в областните градове, което се показва от изследването, е задължаващо за всеки бъдещ кмет. „Това означава, че гражданите в градове като Благоевград очакват от своя кмет не хаотични действия без ясна визия, а преди всичко отношение и мисъл за хората – за техните деца и за техните домове. Защото според изследването именно семейството и родината са най-големите ценности за хората“, споделя още кандидатът за кмет на Благоевград.

Успех на Николай Шушков и на всички кметове в страната, издигнати или подкрепени от ляво мислещите хора. Този поздрав отправи евродепутатът Петър Витанов по време на форума.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене