Стоян Стоев пред БНР: Най-важният разговор е този за доходите на хората

Най-важният разговор е този за доходите на хората. Всъщност всеки разговор за региона ни трябва да започва и завършва с тази тема. Това каза кандидатът за кмет Стоян Стоев по време на предизборен диспут по Българското национално радио. Той бе единственият кандидат от Сандански, който участва в днешния формат.

„Който казва, че Общината не може нищо да направи за доходите на хората или лъже, или няма необходимите знания и умения“, категоричен бе Стоян Стоев. Той даде и конкретни примери и акцентира, че ако общината е по-добра в рекламата, ще има и повече туристи. Също така, ако се привличат повече инвеститори, те ще се съревновават за работниците и ще предлагат по-високи заплати. Той подчерта и че ако общинският бюджет се управлява ефективно и прозрачно, публичните средства няма да изтичат като от продънен съд. „Всичко това са повече доходи и по-добър живот за хората, и за това трябва да работят всички управляващи“, каза още кандидатът на най-голямата партия.

При представянето си Стоян Стоев разказа, че през последните две десетилетия е работил в различни български и чуждестранни компании, както и че е заемал позиции в публичния сектор. „Където и да ме отвеждаше професионалният път обаче винаги оставах в родната община. Защото искам да отгледам и възпитам децата си тук и защото Сандански е кауза“, обясни той. Затова и днес се кандидатира за кмет – за да вложи всичко научено в управлението на общината, с което се надява да положи основите и за много различно бъдеще за района. „Историята на Сандански през последните години е история на пропуснатите възможности. Трябва колкото можем по-бързо да сложим край на това и да отворим нова страница“, категоричен е Стоев.

Стоян Стоев е номер 7 в бюлетината и е водач за листата за общински съветници на ГЕРБ в Сандански.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене