На Световния ден за защита на животните, Стоян Стоев с дарение за приюта за кучета в Сандански

Проблемът с бездомните кучета ескалира в Сандански и ни е необходим изцяло нов подход за справяне с него, чрез хуманно отношение към животните. Това подчерта кандидатът за кмет на Сандански Стоян Стоев. Той избра 4 октомври, когато се отбелязва Световният ден за защита на животните, за дари храна за четириногите в местния приют и да коментира темите свързани с проблемите с бездомните животни в общината.

Той разговаря с екипа на приюта и коментира, че условията в него са крайно незадоволителни. „Виждам, че персонала дават всичко от себе си, за да се грижат за животните. Материалната база и физическото пространство обаче са незадоволителни“, категоричен бе Стоев. По думите му общината трябва да има работеща програма за справяне с проблема с бездомните животни. „С хуманно отношение, но с конкретен план как да се справим с този все по-голям проблем. Защото имаме претенцията да сме европейска туристическа дестинация, а не можем дори в центъра на града да се справим с това. Дори не искам да говоря за останалите населени места“, каза още кандидатът за кмет на Сандански.

Това не е първа инициатива за дарение на приюта, в която Стоян Стоев участва. Според него е много важно по подобни теми да се работи последователно, независимо какво е политическото ръководство на общината. „Трябват ни устойчиви политики и да дадем възможност на експертите да бъдат в центъра на взимането на решения. В момента говорим за проблемите с бездомните животни, но това се отнася за всеки сектор“, каза още кандидатът за кмет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене