Готови са всичките 150 пилоти, необходими за укрепването на пътя на Предела

107066-predelГотови са всичките 150 пилоти, необходими за укрепването на основата на пътя Симитли – Банско. В момента се изгражда роствергът – завършващ елемент от укрепителните дейности. На обекта се работи интензивно и при благоприятни метеорологични условия аварийно-възстановителните работи се очаква да завършат преди началото на активния туристически сезон в Банско.

Второкласният път е единствената транспортна връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев, както и населените места в тях, с областния център Благоевград. Той е и най-пряката и удобна връзка между Северна, Северозападна и Западна България със зимните курорти в Пирин.

Участъкът пропадна на 24 октомври тази година след обилните дъждове в района на прохода Предела. За укрепването на отсечката от републиканския бюджет са осигурени 950 хил. лв.

До приключването на аварийно-възстановителните дейности движението при км 15 от път ІІ-19 се извършва в лявата лента и се регулира със светофарна уредба. Поставени са необходимите пътни знаци и шофьорите трябва да карат внимателно, спазвайки въведената сигнализация. Алтернативните маршрути до Банско са път II-84 Велинград – Юндола и път III-842 Белово – Юндола.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене