16 нови доброволци постъпиха в ДФ „Георги Измирлиев – Македончето“

16 нови доброволци вече са част от ДФ „Георги Измирлиев – Македончето“ в Благоевград. Днес те бяха приветствани от кмета Илко Стоянов. Той ги поздрави за добрия пример, който дават пред обществото.8 от новопостъпилите доброволци са жени, а отрядът вече наброява 32 души.

„Благодаря Ви за това, че заявявате готовност за реакция при бедствия и аварии. Вашето решение да отделите от личното си време, помагайки в кризисни ситуации, е един положителен сигнал за цялата общественост. Вашата съпричастност, солидарност и великодушие даряват надежда. Може да разчитате на постоянна подкрепа от моя страна“, каза Илко Стоянов.
Той подчерта, че прави всичко необходимо да обезпечи доброволците с необходимото оборудване. По време на срещата Стоянов внесе яснота и по един актуален въпрос, който касае отряда а именно, че специализираният автомобил, част от движимото имущество на Общината, може да бъде предоставян за ползване на ДФ „Георги Измирлиев – Македончето“ при учения или възникнали бедствени ситуации.
„Можем да оправомощим ръководителя или членове на отряда да разполагат със съответното МПС само при определени случаи. Има правила и те трябва да се спазват от всички ни“, коментира Стоянов.

Той пожела на доброволците да има все по-малко ситуации, в които се налага да оказват помощ.
ДФ “Г. Измирлиев – Македончето“ е активна структура участваща в национални учения, спасителни и неотложно-възстановителни работи при бедствия и е оборудвано с екипировка и съоръжения в съответствие с изискванията. Доброволците са част от единната спасителна система на Р България и подпомагат дейността на останалите структурни звена от системата при възникнали бедствия, аварии и катастрофи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене