Пътуващите от кюстендилския кв.Върташево ще се возят срещу левче

Пътуващите от квартал Върташево, вече ще се возят на 1.00 лв., след договорка с превозвача, заяви Петър Паунов.
„Решен е въпросът и с предложението да се пусне допълнителна градска линия за квартал Върташево. От превозвача уточниха, че от там минават девет курса от село Грамаждано и четири курса от село Гюешево. Превозвачът е категоричен, че всички пътуващи от Върташево ще бъдат таксувани на 1.00 лв., каквато е цената за градските автобуси, вместо на 1.30 лв.

До края на месец август средно 300 пътника са ползвали ежедневно двете автобусни линии. От стартирането на учебната година между 500 – 520 човека използват градските автобусните линии. Като в сутрешните курсове се пуска втори автобус, които върви пред основния автобус, за да може да поеме между 60 и 90 човека в сутрешното натоварване в определени участъци на линията, която обхваща най- вече учениците и работещите.

Договорът на превозвача е за три години и обсъждаме увеличаването на курсовете, за още по- добро обслужвате, тъй като това облекчава изключително трафика и в централната градска част и около училищата, разбира се и гарантира безопасността на нас и на нашите деца.“, коментира Петър Паунов, днес на традиционния ежемесечен отговор на въпроси от граждани

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене