Благотворителен мач в Дупница в подкрепа на волейболиста Бранимир Баев

Благотворителен двубой, на който да се набират средства за бившия волейболист на “Марек Юнион-Ивкони” Бранимир Баев ще се проведе този петък – 22 септември в спортната зала на града. Денят е почивен и двубоят ще започне в 15 часа. Един срещу друг ще излязат “Марек Юнион-Ивкони” и ЦСКА, които ще бъдат със специални фланелки с лика на състезателя в кампанията “Да дарим надежда за живот”. Баев се бори в момента за живота си, след като му бе открит тумор в прасеца и е на лечение в Турция. Той живее със семейството си в Дупница и работи в голяма фармацевтична компания и се бори вече 2 години с коварната болест. Община Дупница предостави безвъзмездно залата за провеждане на двубоя, който ще бъде с билети по 15 лева, които да се внесат по сметката на Барни, както е известен младият мъж. Над 120 000 евро са необходими на този етап, за да продължи лечението, като голяма част е вече събрана, но все още недостатъчно, а кампанията продължава.

“Благодарим на ЦСКА и на старши треньора Александър Попов, че се отзова веднага. Пари са нужни във всеки един момент и няма време да се отлага подобен двубой. Затова се спряхме в петък, когато е почивен ден. Двубоят ще започне в 15 часа в спортната зала, за да може 2 часа по-късно феновете да бъдат и на стадион “Бончук”, за да подкрепят футболния “Марек”. Така че петък е ден за спорт, за благотворителност и за победи на високия дух и непримиримост”, призоваха организаторите.

Билети ще се продават на касата на спортната зала в часовете преди срещата. Всеки може да закупи неограничен брой билети. Отделно ще бъде поставена и кутия, в която да се събират средства. Екипите, с които двата отбора ще играят – впоследствие ще бъдат пуснати за продажба през социалните мрежи, като събраните средства отново ще бъдат преведени по сметката на Бранимир баев за лечението.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене