Мъка и тежки проблеми, ако направите това през високосната 2024 г.

Категорично трябва да забравите за правенето на няколко неща, а сторите ли го, се обричате на провал, болести и голяма мъка, която ще ви отрови.

2024 г. високосна ли е или не?

Всяка четвърта година след предходната високосна година или всяка втора четна година се счита за високосна. За да определите дали една година ще бъде високосна, трябва да я разделите на 4 без остатък.

Тъй като следващата година се дели на 4 без остатък, можем да заключим: 2024 е високосна година . Февруари 2024 г. ще има 29 дни. Следващите високосни години ще бъдат 2028, 2032, 2036, 2040, 2044, 2052, 2056.

Какво е високосна година и защо се случва?

Високосната година е въведена от Юлий Цезар, за да коригира неточността на календара. Факт е, че Земята прави пълен оборот около Слънцето за 365 дни и 6 часа, а календарът се състои от 365 дни. В продължение на 4 години се натрупват цял ​​ден несъответствия между астрономическата и календарната година. Следователно веднъж на всеки 4 години към февруари се добавя един допълнителен ден, който компенсира разликата.

Кога празнуват рождения си ден хората, родени на 29 февруари?

Да си роден на 29 февруари е голям късмет. През 2024 г. такива късметлии ще могат да отпразнуват пълноценно рождения си ден. Но кога празнуват през другите 3 години?
Повечето рожденици на 29 февруари празнуват рождения си ден на 28 февруари или 1 март , в зависимост от семейните традиции. Някои хора изчисляват рождения си ден по следния начин: ако са родени на 29 февруари преди 12:00 часа, тогава в невисокосни години празнуват 28 февруари. И ако времето на тяхното раждане се пада следобед, тогава се празнува 1 март.

Сватба през високосна година 2024

Едно от основните суеверия за високосните години е, че не трябва да се жениш на високосна година. Такъв брак ще бъде нещастен и бързо ще се разпадне. Суеверните хора вярват, че е по-добре да не се женят в такава година.

Въпреки това статистиката на службите по вписванията по света показва, че женените през високосна година се развеждат не по-рядко и не по-често от всички останали. Числото в календара не влияе на семейното щастие. Ето защо, ако отдавна искате да предложите брак на сродната си душа, не се страхувайте да го направите през 2024 г. Църквата също не забранява сключването на брак през високосна година.

Какво не трябва да се прави през високосна година

Има много суеверия за годините с 366 дни. Смята се, че през високосната 2024 г. не можете:

– да купувате и продавате жилища
– сменяте работата си
– започнете нов бизнес
-продавате скъпи бижута
– започване на ремонти
– планиране на дългосрочни дела
-сватба

Като цяло, според популярните суеверия, високосните години са нещастни за всякакви начинания. Това мнение обаче не се подкрепя от науката и статистиката. И вашето щастие зависи само от вас самите, а не от числото в календара.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене