Борисов отвърна на тежките думи на Радев, поднесе огромна изненада с кмета на София

Ако Атанасов каже днес, че е готов да оглави която и да е служба, с две ръце го подкрепяме в парламента, увери той

Минало ми е времето да съм аз кандидат за кмет на София. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

От думите му стана ясно, че номинацията на партията няма да бъде обявена днес. Но кандидатът ще се хареса. „Нестандартно решение“, уточни той.

Борисов коментира и оставката на ген. Атанасов като председател на комисията за контрол над службите.

„Държа много на генерал Атанасов, знае аргументите ми, лично съм му ги казал, в тях няма нищо, което противоречи на говоренето. Просто сега, по време на война, когато текат маса, надявам се, без да знам, операции по службите заедно с нашите партньори, едно преструктуриране, сливане, под половин година не минава.

Аз не съм казал, че съм против това да се случи, но да се случи в момент, когато може и обстановката е спокойна. Ако Атанасов каже днес, че е готов да оглави която и да е служба, с две ръце го подкрепяме в парламента.

И трето – още нямаме готово законодателство, което да покаже каква ние  визията за тези служби. Службите трябва да работят до времето, в което сложим нашите предложения на масата“, категоричен бе той.

„Ние сме за модернизация на службите. В прекрасни отношения сме с ген. Атанасов“, каза още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ бе помолен да коментира и критиките, които президентът Румен Радев от Ню Йорк. „Не думай, ама верно? От Ню Йорк чак? Аз  видях от Ню Йорк, че с председателя на ЕК, с президента на Украйна стоеше нашият вицепремиер Мария Габриел. Аз това видях“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене