26 партии и коалиции се регистрираха за местния вот в Благоевград

Общинската избирателна комисия – Благоевград регистрира десет инициативни комитета, две местни коалиции, двадесет и шест партии и коалиции за участие в изборите, съобщи за Радио Благоевград Мартин Бусаров, председател на комисията. Той поясни, че срокът за това изтече на 18 септември, а инициативните комитети са както за кмет на общината, така и за кмет на кметствата в селата Падеш, Церово, Рилци и Изгрев.

Мартин Бусаров прогнозира поне десет кандидати за кмет на община Благоевград, но точният брой и имената им ще станат известни окончателно на 26 септември, когато изтича срокът за тяхната регистрация, както и за регистрацията на листите с кандидатите за общински съветници.

41 остават местата в Общинския съвет в Благоевград, „тъй като базата, от която взимаме данни за броя на населението по постоянен адрес в община Благоевград показва население от 117 300 жители с постоянен адрес, а според закона, всяка община над 100 000 жители има право на 41 общински съветници“, каза още Мартин Бусаров.

Той съобщи, че със заповед на кмета на общината са образувани 147 избирателните секции в община Благоевград.

Предстоят консултациите за състава на секционните избирателни комисии.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене