Кметът на Кюстендил отговори на питания за новите автобусни спирки в града

Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов отговори на питания на общински съветници, касаещи започналото израждане на нови автобусни спирки в града. След обявена обществена поръчка от страна на Общината, в града започна и поставянето на нови автобусни спирки. Стана ясно, че обществената поръчка е обявена на 7 април 2023 година, а срокът за подаване на документите е бил 9 май тази година. Оферта е подал само един кандидат. Общата стойност е 313 929 лева. Разделено на 21 – 14 949 лева, без ДДС.

„Поставят се по одобрена схема от главния архитект. Всяка една спирка тежи не по-малко от 7 тона, изработена от бетонова конструкция с поцинкована стомана, защитена от удари и вандализъм“, каза кметът Петър Паунов. Има соларно осветление, с възможност за зареждане на мобилни устройства.

„Спирките, които някой виртуално предлагаше са такива, които да гоним по ливадите. Ако някой за 14 000 лева е можел да направи такива спирки, е трябвало да се яви за тези 35 дни. Некоректното отношение към усилията на колегите от общинска администрация и на изпълнителите, единствено цели да остави горчив вкус в устата за всичко, което се прави“, каза Петър Паунов.

Кметът Петър Паунов посочи, че днес е присъствал на откриването на нова инвестиция в Кюстендил, отнасяща се до продажба на мебели, което е показателно за бизнеса в града.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене