Стоян Стоев показа втори идеен проект за нов закрит плувен басейн в Сандански

Стоян Стоев показа втори идеен проект за нов закрит плувен басейн в Сандански. Преди 2 години той създаде Инициативен комитет за реализирането на този приоритет и от тогава, със собствени сили и средства, хората застанали зад тази идея, работят, за да стане реалност.

Преди два месеца, Стоев публикува първият идеен проект за новия комплекс и анонсира, че се разработва и втори. Целта е организиране на обществено обсъждане на двата проекта преди местните избори и поемане на категоричен ангажимент от следващия кмет за неговото изграждане в следващите 4 години.

“Хората трябва да имат решаващата дума как да изглежда басейна, защото това ще е придобивка за цялата ни община”, обясни Стоян Стоев, но подчерта, че мнението на плувната общност и специалистите ще има особена тежест. Той изказа и съжаление, че Община Сандански не е направила нищо за реализиране на тази цел през последните 4 години. “Дойде време гражданите да вземат нещата в свои ръце и да покажем, че когато има воля винаги има и начин”, подчерта Стоян Стоев.

Зад инициативата за изграждането на плувното съоръжение застават и някои от най-големите ни имена в спорта като Петър Стойчев и Станка Златева, а Стоев неколкократно подчертава, че успехите на плувната школа на Сандански правят това не само местна, но и национална кауза.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене