434 първокласници посрещнаха училищата в община Петрич.Кметът Димитър Бръчков присъства на тържествата в СУ „Никола Вапцаров“ и I ОУ „Кочо Мавродиев“

Първи училищен звънец, вълнение и погледи, изпълнени с очакване – така започна новата учебна година в училищата на територията на община Петрич.
Кметът Димитър Бръчков присъства на тържествата в СУ „Никола Вапцаров“ и I ОУ „Кочо Мавродиев“, където поздрави учениците, учителите и родителите.

„Всяка година на този ден ни събират надеждата и бъдещето, сплотени сме. Бъдете последователни, скъпи ученици, бъдете търсещи, назовавайте своите цели. Мечтайте“, каза в приветствието си кметът Димитър Бръчков. Той изрази увереност, че взаимното уважение, доверие и подкрепа ще са в основата на доброто образование и възпитание на децата.
Във всяко училище днес отново имаше представител на Община Петрич, за да връчи лично поздравителен адрес от кмета.

Тази учебна година в община Петрич ще бъде под знака на 100-годишния юбилей на ОФК „Беласица“. Днес всички първокласници получиха като подарък тетрадка, върху която е изобразена емблемата на клуба и знаковата годишнина. Футболисти на вековния клуб изпълниха тази приятна задача на среща днес с малките ученици.
Здрава и благословена да бъде новата учебна година!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене