Районният съд в Кюстендил остави в ареста 31-годишен мъж, обвинен в грабеж

Районният съд в Кюстендил остави в ареста Л. З., (31 години), привлечен като обвиняем за грабеж, като ухапал пострадалия по ръката, съобщиха от съда в Кюстендил. Съдът уважи искането на Районната прокуратура за вземане на най- тежката мярка за неотклонение.

С постановление на разследващия орган, Л. З. е привлечен като обвиняем за това, че на 7 септември, на ул. „Любимец“ в Кюстендил, е отнел чужда движима вещ – мъжка чантичка, съдържаща портфейл със сумата от 300 лв., от владението на мъж от Кюстендил, като е употребил сила- дърпал чантичката и ухапал по ръката пострадалия, за да я пусне.

Обвиняемият е осъждан многократно, налице е реална опасност да извърши друго престъпление, пише в мотивите на съда. Срещу него от началото на годината досега са образувани още четири досъдебни производства, казаха за БТА от прокуратурата.

Определението, с което по отношение на Л. З. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил в тридневен срок, считано от днес.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене