Децата на ФК „Калабак“-Самуилово започват похода в шампионата с мач в Гоце Делчев, после идва дерби с „Беласица“

Децата на Футболен клуб „Калабак“ в петричкото село Саумилово, родени 2011 и 2012 година, започват своя победен поход м Областната футболна група в края на тази седмица. Тогава те ще гостуват на тима на „Пирин“-Гоце Делчев“. А седмица по-късно се задава люто дерби с връстниците от „Беласица“-Петрич.

Детско-юношеската школа в Самуилово стартира своята дейност през март тази година, но много бързо намери правилния път за развитие и там тренират десетки деца, които вече донесоха първите медали и купи от престижни турнири у нас и в Гърция.

ФК „Калабак“ е създаден през далечната 1952 година и има своята история и успехи през тези повече от 70 години съществуване.

Целта е да се даде шанс на децата от община Петрич да тренират най-вдъхновяващия спорт в населеното място. Има още две формации, които са част от школата – родените през 2015 и 2016 г. и родените през 2017 и 2018 г. Те имат за свой наставник един от най-добрите треньори по футбол – Младен Малечканов. Тук малките футболисти спортуват на една от най-качествените бази за подготовка в целия регион. Тя разполага с отличен терен, притежава модерни съблекални. Стадионът се поддържа в отлично състояние и често се ползва за подготовка и от елитни родни отбори. За развитието на таланта на децата се ползва опитът на столични елитни клубове.

„Даваме всичко от себе си, за да имаме една от най-продуктивните детско-юношески школи не само в община Петрич, но и в целия Пирински край. Школата върви с бързи стъпки напред“, твърди кметът на Самуилово Кирил Стоянов.

Преди старта на първенството среща с футболистите проведе Евгени Антонов, който е магистър-фармацевт. Той обясни на децата, че успехите в спорта са резултат от дълги и упорити тренировки. Сподели им, че не бива да прибягват до никакви лекарства и стимуланти, без да се допитат до лекар. Разказа им как да се възстановяват от тренировки и мачове, кое е полезно за тях. Фармацевтът подари на отбора, който започва участието си в шампионата чанта с медикаменти, които да ползват при нужда.

Калабак-деца

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене