Европейска нощ на спорта в Кюстендил

В Кюстендил се организира Европейска нощ на спорта, съобщи Стоян Стоянов, старши експерт „Спорт“ към Община Кюстендил. Тази година за девети поред път в България ще бъде отбелязана Европейската седмица на спорта. Това ще се случи с различни спортни прояви, а целта е насърчаване на активното спортуване и популяризиране на българския спорт.

Община Кюстендил е приела поканата от Министерство на младежта и спорта за партньорство за провеждане на Европейска нощ на спорта. Тя ще се проведе на 23 септември. По традиция Европейска седмица на спорта се открива официално на 23 септември във всички държави от Европейския съюз със събитие, посветено на спорта. През 2023 година официалното откриване на Европейската седмица на спорта ще се състои от 18.00 часа преди началото на Европейската нощ на спорта, пред Националния дворец на културата в София.

В тази връзка, Община Кюстендил организира спортен празник, с който да отбележи откриването на Европейската седмица на спорта и Европейската нощ на спорта на 23 септември от 18.00 ч. на площад „Велбъжд“. Програмите на Нощта на спорта София и Кюстендил ще се синхронизират в часовете на провеждане, като ще се излъчват на екран в двата града избрани елементи от тях.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене