ФИЛИАЛЪТ НА ПЛОВДИВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В СМОЛЯН ОТКРИ ТЪРЖЕСТВЕНО НОВАТА АКАДЕМИЧНА ГОДИНА

Днес кметът Николай Мелемов поздрави студентите и преподавателите във Филиала на ПУ в Смолян по повод откриването на новата академична година.
Щастлив съм, че мога да Ви поздравя с началото на новата академична учебна година. Филиалът на Пловдивския университет е едно от най- уважаваните и авторитетни учебни заведения в Смолянска област.Вие сте призвани със своя труд и знания да поддържате високото ниво, да си поставяте високи цели и да ги постигате с вяра в себе си, упорство и устременост.
На преподавателите пожелавам все така ползотворна работа, професионални успехи и удовлетворение. Имайте самочувствието, че вие давате тласък на нашето по-добро бъдеще, каза в словото си Мелемов.

Пловдивският университет е не само образователна институция, но и място в което се осъществява научна дейност, признание за което е неговото присъединяване през 2021-ва г. към 7-те изследователски университета в страната, посочи при откриването директорът на Филиала проф. д-р Иванка Димитрова-Дюлгерова. Имаме самочувствието, че запазваме лидерската позиция в града и региона като авторитетна академична институция, която се ползва с доверието на обществеността и работодателите, посочи още проф. Димитрова.
Над 100 първокурсници прекрачиха прага на филиала. В него се обучават около 450 студенти в осем бакалавърски специалности – български език и английски език, български език и история, маркетинг, история и география, биология с екотуризъм, информационни технологии, математика и образователен мениджмънт, информатика, начална училищна педагогика и чужд език и др.

На откриването на академичната година присъстваха областният управител Захари Сираков, ръководители на институции и преподаватели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене