В Кюстендил стартира Седмицата на пожарната безопасност

В Кюстендил стартира Седмицата на пожарната безопасност. Организираните събития са насочени към повишаване на културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност, издигане престижа на професията и повишаване на доверието на хората, популяризиране на дейностите, осъществявани от пожарникарите в Кюстендил и региона.

В рамките на Седмицата е и честването на професионалния празник на служителите – 14 септември, ще бъдат организирани множество събития – дни на отворените врати, консултации, викторини, демонстративни занятия и други.

От 11.00 часа се организира посещение от възпитаниците на Детска градина „Слънце“, в районната противопожарна служба в Кюстендил, където ще се проведе демонстративно провеждане на обучение. От 14.00 часа ще се проиграе ситуация в една от големите бензиностанции в града. На интернет страницата на противопожарната служба ще бъде публикувана онлайн изложба с творби на деца, участници в международния конкурс за детска рисунка „Сочите си видях бедата“. Събитията ще продължат до 17 септември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене