ШЕСТДЕСЕТ И СЕДМИ ФИНАНСИРАН ПРОЕКТ ПО СТРАТЕГИЯТА ЗА МЕСТНО РАЗВИТИЕ НА МИГ – ГОЦЕ ДEЛЧЕВ – ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО

 

Със Заповед № 03 – РД/3926 от 17.08.2023 г. на Заместник-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ е одобрена като законосъобразно проведена процедура BG06RDNP001-19.694, финансирана по мярка 3-6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово и подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“ на Мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони.

Със същата заповед е одобрено проектно предложение „Подобряване на конкурентоспособността на „Доктор Виктор Донков – АИПСИМПАГ ЕООД“.  На 05.09.2023 г. е сключен тристранен договор за финансиране между „Доктор ВИКТОР ДОНКОВ – амбулатория за индивидуална практика за специализирана извънболнична медицинска помощ по акушерство и гинекология“ ЕООД,  Държавен фонд „Земеделие“  и МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово. Одобрените по договора общо допустими разходи са 127 000 лв., от които 95 250 лв. е безвъзмездна финансова помощ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. и 31 750 лв. – собственото  участие от страна на бенефициента. Интензитетът на финансовата помощ е 75% от общите допустими разходи. Проектното предложение е насочено към подобряване на конкурентоспособността на дружеството и създаване на ново работно място чрез закупуване и въвеждане в експлоатация на високотехнологично медицинско оборудване, предоставящо иновативни възможности и прилагане на комплексен подход за лечение в областта на гинекологията и предоставяне на висококачествена и адекватна медицинска услуга. Оборудването, което ще бъде закупено отговоря на всички световни медицински стандарти за съвременна медицинска апаратура за предоставяне на високоспециализирана медицинска помощ по акушерство и гинекология. Чрез реализирането на проекта ще се постигнат следните резултати: закупуване на съвременно оборудване за лечение на гинекологични заболявания, повишаване на качеството и разнообразяване на предлаганите медицински/здравни услуги на територията на МИГ, създаване на едно ново работно място и повишаване на конкурентоспособността на дружеството.

Предстои проверка на второто одобрено по процедурата проектно предложение –  на кандидата „Грийн Пак Трейд“ ЕООД.

–––––––––––––––––– www.eufunds.bg ––––––––––-

Под-мярка 19.4 „Текущи разходи за популяризиране на стратегията за Водено от общностите местно развитие “ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“, финансиран от Програма за развитие на селските райони 2014 -2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене