Акция „Зима” в разгара си в Пиринско

1318402563.kat12 неизправни автомобила хванати само за 2 дни на територията на областта

 

12 технически неизправни автомобила са установили пътните служители в Пиринско само за 2 дни. При акция „Зима“ са проверени над 600 моторни превозни средства и са констатирани 111 нарушения. От КАТ стартират масирани на автомобилите при земни условия.

В рамките на традиционната акция „Зима“ на пътната полиция  се извършват пълни технически проверки на превозните средства на пътя. До момента в Пиринско са проверени над 600 автомобила.

 

„До момента са проверени на територията на Областна дирекция на МВР-Благоевград 658 моторни превозни средства, като са констатирани 111 нарушения от водачи. От тях има съставени 76 фиша и 35 акта и 12 технически неизправни МПС-та.”, сподели Димо Чобанов, н-к КАТ – Благоевград.

 

В първите две седмици от акцията акцентът на катаджиите е насочен към превенция и предоставяне на практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия.

 

„Основно се проверяват МПС-тата дали са подготвени за зимния сезон-дълбочина на грайфери на гумите, светлини и стъклопочистващи устройства. Хубаво е да се знае, че водачите трябва да оборудват автомобилите си с вериги, особено при преминаване на проходите Предел, Папаз чаир и Юндола.”, коментира Чобанов.

 

В закона няма изискване за задължително поставяне на зимни гуми, но униформените проверяват дали грайферите имат минимум 2 мм дължина. Според експертите, обаче, грайфера трябва да бъде с протектор от поне 5 мм, за да имат добро сцепление с пътя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене