Политическата драма в Разлог приключи: Красимир Герчев е кандидатът за кмет на ГЕРБ

Красимир Герчев ще е кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Разлог, това реши днес изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, след продължило няколко часа заседание и среща с гербери от Разлог., научи Struma.com.

Така приключи разигралия се напоследък политически разнобой в редиците на партията. До днес се говореше, че досегашният врид кмет В. Гърменов ще е кандидатът на ГЕРБ, а Герчев трябвашe да реши дали и как ще участва в изборите.

Това беше обсъждано на събрание преди няколко дни, на което герберите не достигнаха до консенсус кой ще е кандидатът им, независимо че на номинационното събрание бившият кмет Герчев получи най-много гласове.

В хода на неразбориите се намеси лидерът на партията Б. Борисов и Изпълнителната комисия и претендентите за кметския пост бяха извикани в централата на партията, където беше взето решението.

Така врид кметът Гърменов отпадна, а Герчев се впуска отново в кандидат-кметската надпревара. Изниква въпросът дали Гърменов ще приеме това решение на ИК и дали сега пък той няма да се кандидатира като независим кандидат за кмет на града, който ръководи 1 година, след като съдът детронира Герчев за конфликт на интереси. Наказанието на Герчев изтече и той може да участва в изборите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене