Манолова: Подкрепата за ГЕРБ да стане след вътрешно-партийно допитване

main_b„Искам да благодаря на тези 7218 кюстендилци, които подкрепиха листата на „БСП – лява България“ и на тези 14 286 граждани на Кюстендилска област, които гласуваха на парламентарните избори на 5 октомври. Благодарение на това в областния град ние постигнахме почти 27%, а в региона 24,5%. Въпреки това, няма как по друг начин да наречем тези резултати, освен загуба. Поради това искам да се извиня на всички кюстендилци, които повярваха, че можем да бъдем победители, аз също вярвах, че заслужаваме да победим след всичко, което направихме през последните една година и два месеца за нашия град“. С тези думи Мая Манолова се обърна към всички избиратели, четири дни след проведените парламентарни избори в страната.
Тя помоли за извинение всички, които са повярвали, че БСП може да стане първа политическа сила, а също и тези, които, въпреки всичко, не излязоха да гласуват за партията столетница.
„Вероятно много сме разочаровали хората с поведението си през последните години и техният отказ да гласуват за нас, е оценка за цялостното ни поведение като партия“, каза още Манолова.
Тя е категорична, че в създалата се ситуация най-лошото за България е да не бъде съставено правителство и да се влезе в спиралата на следващи предсрочни избори.
„В крайна сметка, тези които гласуваха за нас, го направиха, за да решаваме техните проблеми в парламента, а те никак не са малко. Според мен БСП трябва да отиде на консултациите през следващата седмица с едно конструктивно поведение и с ясното намерение да подкрепи важните за българските граждани приоритети. Нормално е да бъде съставено дясно-центристко правителство, ГЕРБ да си поеме отговорността на първа политическа сила. Според мен нашето отношение към ГЕРБ трябва да бъде формирано след вътрешно-партийно допитване. Практиката един тесен кръг от ръководството да взема важните решения, трябва да бъде прекратена“, каза още кюстендилският депутат от БСП.
Манолова е категорична, че ще отстоява това, което е обещала на хората и ако аргументите й не бъдат чути в парламента, отново ще излезе с мегафона на улицата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене