Обсъждаха възможностите за немски инвестиции в Кюстендилско

На 2 септември от 18:00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869“ се проведе среща с Иван Тихов – представител за България на Федералната асоциация на средния бизнес в Германия – BVMW. На събитието присъстваха инж. Александър Пандурски – областен управител на Област Кюстендил, кметът Петър Паунов, председателят на Общински съвет – Кюстендил Иван Андонов, председателят и главният секретар на Кюстендилската Търговско-промишлена палата Ваньо Костадинов и Йордан Беловодски и др.
В рамките на срещата бяха обсъдени възможности за инвестиции от германски фирми в кюстендилския регион, които да допринесат за развитие на различни сектори на икономиката и за увеличаване на чуждестранните инвестиции.

В BVMW e.V Bundesverband членуват над 900 000 бизнес лидери и предприемачи в Германия. Компанията осъществява над 2 000 събития годишно, като това я прави и водеща сила при вземане на решения в немската политическа общност в Берлин и Брюксел.
Към настоящия момент Иван Тихов и управляваните от него екипи фокусират усилията си да помагат на компании от Германия с инвестиционни интереси към нашата страна и да оперират и изграждат бизнес модели в България, в сътрудничество с българския бизнес във всички сектори на икономиката. С това Иван Тихов и дейността, която развива в България го превръщат в ключова фигура за растежа и развитието на българската икономика, в частта и с излизането на български компании на немски пазар, както и навлизането на немски инвестиции на наша територия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене