Важно за студенти: ЮЗУ „Н. Рилски“ обяви програмите и сроковете за обучение в магистърски програми

Започна приемът на документи в ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград за обучение в магистърски програми за зимния семестър на учебната година 2023/2024 година

Общо 136 програми дават възможност студенти с образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ да продължат своето обучение с „Магистър“.

Важно е да се знае, че приемът е в рамките на наличния капацитет на професионалното направление.

За обучение по образователно-квалификационна степен „Магистър“ могат да кандидатстват лица, които имат завършено висше образование и притежават образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ или „Магистър“ или „Професионален бакалавър“. Също така е необходим и положително издържан конкурсен изпит за магистърски програми, изискващ такъв.

Кандидатстващите за обучение срещу заплащане трябва да имат успех от дипломата за завършено висше образование не по-нисък от „Добър“. Средният успех се изчислява на базата на средния успех от семестриалните изпити и успеха от държавните изпити.

Завършилите висше образование в чужбина могат да кандидатстват за обучение в магистърската степен, след като са преминали процедура по признаване на образованието от ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Документи се подават при секретаря на съответния факултет, като срокът е до 25 септември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене