Бившият председател на Окръжен съд-Благоевград Катя Бельова оглави ОИК в Белица

Бившият председател на Окръжен съд – Благоевград Катя Бельова оглави Общинската избирателна комисия в Белица за предстоящия на 29 октомври местен вот. Тя е от квотата на ГЕРБ-СДС и ще е начело на изцяло дамски ръководен екип, включващ 4 зам. председателки в лицето на Надежда Бояджиева, Таня Иванова, Валя Попова и Джемиле Орцева. Дама е секретарят на ОИК – Албена Аврамова. Всъщност в 11-членния състав на комисията има само един мъж – редовият член Асен Зотев.

Катя Бельова, която през април навърши 65 г. и излезе в пенсия след над 3 десетилетия стаж в съдебната система, от които последните 12 г. начело на Окръжен съд – Благоевград, от няколко месеца е в семейната вила в Белица и се е отдала на активна почивка, включваща и планински преходи. От няколко дни обаче първата й задача сутрин е да провери решенията на Централната избирателна комисия, за да не пропусне някой срок. „На 9 септември събирам комисията и започваме работа, смятам, че в Белица няма да имаме никакви проблеми“, оптимистично заяви вчера пред „Струма“ юристката.

В съседната община Якоруда, където след смъртта на кмета Нуредин Кафелов всички партии съзряха възможност за по-доброто си представяне на местните избори, е сменен половината състав на ОИК. Досегашната председателка Петрана Кундева – социален работник,  не получи одобрение от ГЕРБ за нов мандат и трябваше да отстъпи мястото си на адвокат Ана Парцова. Заместниците на Кундева Георги Станоев и Димитър Бучков в състава на новата ОИК трябва да се примирят с позициите на членове. Парцова всъщност ще е единственият председател на ОИК в Благоевградска област, който ще работи само с двама заместници – Айше Голева и Любомир Седлоев. Както писахме, за да задоволят претенциите за властови позиции на представените в парламента партии, всички останали общински избирателни комисии си назначиха по 4-ма заместник председатели./Struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене