Борисов: Алексей Петров създаде логистиката, не присъства на разговорите за кабинет

Снимка: архив, БГНЕС

Той ме убеди да преглътна арестите, уточни лидерът на ГЕРБ

„Президентската институция има две основни задачи: Да обединява, и ако има критики – да критикува. С първата тя не се справя, а с втората – не знам какво е имал предвид просто Радев, като е говорил за Алексей Петров, защото единственото, което казах – надявам се да спрат да надигат кокалите на Алексей Петров, е, че той осъществи логистиката. След арестите и всичко останало между нас и ПП физическата среща беше невъзможна“, заяви лидерът на ГЕРБ Борисов.

„Алексей Петров осигури логистиката да можем да си говорим, като е важно да се каже, че той не е присъствал на срещата. Бяхме аз, Кирил и Асен. Той ме убеди да преглътна арестите и всичко, в името на държавата“, добави Борисов, цитиран от БГНЕС.
„Не вярвам президентът да се опитва да вкарва интрига с Петров, но той осъществи логистиката. 40 години сме се карали и били в спорта, отборът му бе създаден от шефа на ДС, срещу моя отбор. Още оттогава ми е битката с ДС“, добави Борисов.

„Сегашният зам.-министър на икономиката е синът на същия ръководител на ДС. Това са факти, не е критика, няма нищо лошо, че един човек, който вече го няма, е създал логистика, за да се отпочне разговорът, защото той физически не можеше да се състои. Недялко Недялков – той го доведе в централата. Това не е тайна, провеждали сме срещи, говорихме си, спекулацията, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката това да се случи“, обясни лидерът на ГЕРБ.

„На тези срещи Алексей Петров или бащата на Кирил Петков не са присъствали. Срещите са били аз, Кирил и Асен. Там договорихме, че ще намерим път да направим правителство“, каза Борисов.

Говорим си сега с Кирил Петков и Асен Василев. Петков е в САЩ, по телефона сега не си говорим, не обичам да говоря по телефона, уточни Борисов.

Елка Василева

dnes.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене